Canlı Tv İzle

Sosyal

TopOfBlogs

Arşiv

Takipçilerimiz

Yazılarım Ücretsiz Mailinde.!

G.Saray'ın uluslararası arenada 5. kupası

Facebook'ta Paylaş

Galatasaray Kulübü, bayan basketbol takımının FIBA Avrupa Kupası'nı kazanmasıyla birlikte uluslararası arenada 5. kupayı kulüp müzesine götürdü.

Galatasaray Kulübü, uluslararası arenada gösterdiği başarılı performansla Türkiye'ye ilkleri yaşatmaya, bu kez basketbol şubesiyle devam etti.

Sarı-kırmızılı kulüp, bayan basketbol takımının FIBA Avrupa Kupası'nı kazanmasıyla, futbol ve basketbolda (A) takımlar seviyesinde, uluslararası organizasyonlardaki 5. kupasını müzesine getirmeyi başardı.

Kulübün 100. kuruluş yılını kutladığı 2004-2005 sezonunda 2. lige düşen ve 2005-2006 sezonu sonunda tekrar Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'ne dönen Galatasaray, daha sonra gösterdiği performansla, yeniden ligin en iyi takımları arasında yer almayı başardı.
Geçtiğimiz sezon, FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda yarı finalde elenen sarı-kırmızılı takım, bu sezon kupayı kazanarak, 4 yıl içinde ne kadar büyük bir ivme yakaladığını gösterdi.

FUTBOLDA 2 KUPA
Futbol takımının 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanmasıyla Avrupa'daki ilk kupasını elde eden Galatasaray Kulübü, hemen ardından, o senenin Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid'i Süper Kupa mücadelesinde yenerek, Avrupa'nın en zirvesindeki kupayı da kazanıp, ikinci kupasına ulaştı.

Futbolda kazandığı bu iki önemli kupayla Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren sarı-kırmızılı kulüp, bu alanda ezeli rakiplerine de fark attı.

TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL TAKIMI'NDAN 2 KUPA
Galatasaray Kulübü, tekerlekli sandalye basketbolunda da 2 Avrupa kupası kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

İspanya'da düzenlenen 2008 Avrupa Şampiyonlar Ligi finallerinde, rakipleri karşısında üstün bir performans sergileyen Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa'da Şampiyonlar Ligi kupasını alan ilk ve tek Türk takımı oldu.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Japonya'da düzenlenen Kıtalararası Şampiyona'yı da namağlup tamamlayarak şampiyon oldu ve tarihe adını altın harflerle yazdırdı. Galatasaray, bu branşta dünyadaki en büyük kupayı kazanan ilk Türk takımı oldu.

Bayan basketbol takımının FIBA Avrupa Kupası'nı kazanmasıyla 5. kupasına ulaşan Galatasaray Kulübü, böylece uluslararası arenada alışkın olduğu başarılarına bir yenisini ekledi.

Facebook'ta Paylaş

Yorum Yapmak İstermisiniz?

 
Canlı Tv İzle - Canlı Tv İzle