Canlı Tv İzle

Sosyal

TopOfBlogs

Arşiv

Takipçilerimiz

Yazılarım Ücretsiz Mailinde.!

Potada derbi Zamanı

Facebook'ta Paylaş

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe ile Galatasaray bugün saat 20.00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.


Beko Basketbol Ligi'nde 28. haftanın perdesi dev bir maçla açılıyor. Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray bugün derbi maçta karşı karşıya gelecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak maçı Rüştü Nuran, Fatih Arslanoğlu, Alper Özgök hakem üçlüsü yönetecek. Ligde 27. hafta sonunda, Türk Telekom ile birlikte 46 puana sahip Fenerbahçe averajla üçüncü, Galatasaray ise dördüncü sırada bulunuyor.

Sezonun ilk yarısında yapılan maçı Galatasaray 78-62'lik skorla kazanmıştı. Abdi İpekçi'de oynanacak maç gerek normal sezonu ikinci sırada tamamlamak, gerekse olası bir play-off eşleşmesi açısından büyük önem taşıyor.
Haberin devamı ↓reklam

Derbi maçta, sezon başında ''Üç Büyük'' kulüp arasında yapılan anlaşma gereğince, konuk takım olan Galatasaray'ın taraftarları salonda yer alamayacak.

TANJEVİÇ: SAVUNMADA HAREKETLİ OLMALIYIZ
Olası bir play-off eşleşmesinde rakibine 1-0'lık bir avantajı vermek istemeyen Fenerbahçe'de antrenör Bogdan Tanjeviç maça iyi hazırlandıklarını söyledi.

"Planımız en iyi şekilde oynayabilmek. İlk maçı kaybettiğimiz için bu maç Galatasaray'a oranla bizim için daha önemli" diyen Tanjeviç, "Galatasaray'da iyi şutörler var. Savunmada çok çalışmamız ve hareketli olmamız lazım" sözleriyle özellikle savunmada işlerinin zor olacağını belirtti.

SOLOMON: ZOR BİR MAÇ OLACAK
Tekrar Fenerbahçe'ye dönen Willie Solomon ise derbinin önemini iyi bildiğini belirtirken, karşılaşmanın çok zor geçeceğini söyledi.

"Bu çok zor bir maç olacak. Her maç olduğu gibi sahaya çıkıp sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Buraya geldiğimden beri çok sıkı çalışıyoruz. Umarım Galatasaray'ın şutörlerini durdurabiliriz" diyen Solomon, geleli yalnızca bir hafta olmasına rağmen takıma alışmasının çok zor olmadığını söyledi.

Geçen sezonla bu yıl arasında takımda fazla bir fark olmadığını belirten Solomon, "Bıraktığımdan bu yana hâlâ aynı hücum ve savunma setlerini uyguluyoruz. Geçen yıldan bu yana değişen tek şey, Marques Green ve Devin Smith'in takıma katılımı. İkisi de geçinmesi kolay kişilikler olduğu için sorun yaşamadım. Geçiş süreci çok kolay oldu" dedi.

Solomon, son olarak taraftara da mesaj göndererek, "Yeniden burada olmak çok güzel. Taraftarlar bana çok büyük destek veriyorlar. Onları mutlu edip Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kazanması için %110 performans sergileyeceğim" diye konuştu.

GRAVES: BİZ DAHA İYİYİZ
Galatasaray'ın bu sezonki en skorer oyuncusu Antonio Graves ise, Fenerbahçe derbisinin ezeli rekabet nedeniyle Beko Basketbol Ligi'ndeki en heyecanlı maç olduğunu belirterek, "Sezonun ilk yarısındaki maçı kazanarak gösterdik ki Fenerbahçe'yi her zaman yenebiliriz" dedi.

"Hepimiz bu maç için hazır ve heyecanlıyız" diyen 24 yaşındaki oyun kurucu, sarı-kırmızılı taraftarların salonda yer alamayacağı için üzüldüğünü ama bunun kendileri için fazla bir dezavantaj yaratmayacağını vurguladı.

Fenerbahçe'ye geri dönen Willie Solomon'ın ünlü bir oyuncu olduğunu ve ilk kez Solomon'ı tutacağını belirten Graves, "Kendisini birkaç kez NBA'de izledim ama hakkında fazla bir şey bilmiyorum. Avrupa kariyeri çok iyi. Büyük bir oyuncu. Ama ben de büyük bir oyuncuyum. Ve benim takımım daha iyi. Oyuncularımızın kalitesi daha yüksek. Bu derbiyi kazanacağımıza inanıyorum. Ligin en zevkli maçı olacak" şeklinde konuştu.

Facebook'ta Paylaş

Yorum Yapmak İstermisiniz?

 
Canlı Tv İzle - Canlı Tv İzle