Canlı Tv İzle

Sosyal

TopOfBlogs

Arşiv

Takipçilerimiz

Yazılarım Ücretsiz Mailinde.!

Biri Fener e Dur Desin Artık

Facebook'ta Paylaş

'SAVAŞ'TI VE KAZANDI!
Turkish Airlines Euroleague C Grubu'nda fırtına gibi esen, namağlup unvanını ise Cholet karşısında bırakıp Siena'nın ardından ikinciliğe oturan Fenerbahçe Ülker, ilk maçta rahat geçtiği Lietuvos Rytas deplasmanına konuk oldu. Lavrinovic ve Vidmar'ın yıldızlaştığı ilk maçta Rytas'ı 86-69 yenmeyi başaran sarı lacivertlilerde sakatlığı bulunan Vidmar forma giyemedi. 

Fenerbahçe Rytas'ı Litvanya'da 81-75 yenerek Euroleague'de 6'da 5 yaptı. NTV SPOR'dan yayınlanan maçta Cemal Nalga, El Amin, Jasikevicius gibi tanıdık yüzlerin bulunduğu Rytas karşısında maça iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk çeyreği 18-13 önde tamamladı. İlk çeyrekte Roko Ukiç ve Lavrinovic'in basketleri Fenerbahçe'yi taşırken tecrübeli Jasikevicius, Rytas ataklarını iyi yöneten isimdi.
İkinci periyodda ise tam bir Oğuz Savaş rüzgarı esti. Kenardan gelerek Fenerbahçe Ülker'in pota altı mücadelesinde büyük katkıda bulunan Oğuz Savaş bir anda en skorer isim haline geldi. Rytas'ta Jasikevicius birçok atakta tecrübesini konuştururken ilk yarı karşılıklı basketler ve muhteşem bir mücadeleyle 40-36 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi. İlk yarının yıldızı 10 sayıyla oynayan Oğuz Savaş oldu. Oğuz Savaş ilk yarının en skorer ismi olurken, çift haneli sayılara ulaşan ilk oyuncu olmayı da başardı.
İkinci yarının başında ise tam bir Ukiç fırtınası esti. Sıcak eliyle ardarda attığı üçlüklerle farkı açan Ukiç'li Fenerbahçe üçüncü çeyreğin son bölümünde farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Bu fark maçın başından beri oluşan en büyük fark olarak kayda geçti. Oğuz Savaş'ın ve Jasikevicius'un performanslarını sürdürdüğü üçüncü çeyrekten Fenerbahçe 65-50, 15 sayılık farkla önde kapattı.
Son çeyreğe Greer'ın basketiyle giren Fenerbahçe farkı da 18 sayıya çıkardı. Son çeyrekte Rytas farkı indirip taraftarına umut verdi fakat Mirsa Türkcan atmaya devam edince farkın fazla azalmasına izin vermedi.
Son 2 dakikaya 10 sayılık farkla giren Fenerbahçe Ülker, son dakikalardaki ribaund üstünlüğüyle rakibine şans tanımadı.

Fenerbahçe Ülker, Litvanya'da Rytas'ı 75-81 yenmeyi başararak Avrupa'da rüzgarını estirdi. Fenerbahçe bu galibiyetle 6'da 5 yapmayı da başardı.

SALON: Siemens Arena
HAKEMLER: Juan Carlos Mitjana (İspanya), Sergey Mikhaylov (Rusya), Oscar Perea (İspanya)
LIETUVOS RYTAS (75): Steponas Babrauskas 3 (1 ribaund- 1 asist), Milko Bjelica 4 (1 asist), Martynas Gecevicius 16 (4 ribaund- 2 asist), Jonas Valanciunas 6 (5 ribaund), Brad Newley 5 (1 ribaund- 1 asist), Arturas Jomantas 5 (7 ribaund- 2 asist), Sarunas Jasikevicius 12 (1 ribaund- 8 asist), Cemal Nalga 14 (8 ribaund- 2 asist), Khalid El-Amin 10 (2 ribaund- 3 asist)
FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Leni Ukic 24 (3 ribaund- 1 asist), Mirsad Türkcan 9 (5 ribaund- 1 asist), Ömer Onan, Lynn Greer 8 (1 asist), Darjus Lavrinovic 6 (6 ribaund- 2 asist), Kaya Peker 6 (4 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 16 (5 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 6 (3 ribaund- 3 asist), Marko Tomas 4 (2 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 2 (1 ribaund)

* İstatistikler Fenerbahce.org'dan alınmıştır...

Kaynak :  http://www.ntvspor.net/haber/basketbol/28109/savasti-ve-kazandi

Facebook'ta Paylaş

Yorum Yapmak İstermisiniz?

 
Canlı Tv İzle - Canlı Tv İzle