Canlı Tv İzle

Sosyal

TopOfBlogs

Arşiv

Takipçilerimiz

Yazılarım Ücretsiz Mailinde.!

KANSAS(3): 62 – MICHIGAN STATE(2): 67

Facebook'ta Paylaş

KANSAS(3): 62 – MICHIGAN STATE(2): 67
Son şampiyon Kansas Jayhawks, farkı 13 sayıya kadar çıkardığı maçta Michigan State Spartans’a 67-62 mağlup olarak unvanını korumayı başaramadı.

İkinci yarıda savunmada ve ribauntlarda oyuna ağırlığını koyan Spartans, günün maçında son şampiyonu turnuvanın dışına iterken, Elite 8’de Ortabatı Grubu’nun 1 numarası Louisville ile eşleşti. Bu iki takım, pazar günü adını final-four’a yazdırabilmek için kozlarını paylaşacak.

Spartans antrenörü Tom Izzo, NCAA Turnuvası’nda galibiyet sayısını 23’e çıkarırken, Micgihan State’in kenardan gelen oyuncuları bu maçta 23, Kansas’ın yedekleri ise sadece 7 sayı üretebildi.

Karşılaşmaya Sherron Collins’in 3 sayılık basketiyle hızlı başlayan Kansas, ilk 5 dakikayı da 9-2 önde geçti. Chris Allen ve Durrell Summers’ın üst üste kaydettiği 3 sayılık basketlerle 10-9 öne geçmeyi başaran Michigan State, Cole Aldrich ile Sherron Collins’i yavaşlatamadı.

Collins-Aldrich ikilisinin skorer oyunuyla öne geçtikten sonra farkı 13 sayıya kadar çıkaran Jayhawks, Goran Suton ve Kalin Lucas’ın son bölümde gelen sayılarına engel olamasa da devreyi 36-29 üstün bitirdi.

İkinci yarıya daha iyi hücum ederek başlayan Spartans, 10-4’lük seriyle farkı 1 sayıya indirdi. Collins-Aldrich ikilisinin basketleriyle farkı yeniden 6 sayıya çıkaran son şampiyona Big Ten Konferansı’nda yılın oyuncusu seçilen Kalin Lucas ile cevap veren Michigan State, bitime 9 dakika kala 51-49 öne geçti.

Kalan bölümde büyük bir çekişme yaşanırken, son 1 dakikaya 60-60 eşitlikle girildi. Lucas’ın bulduğu basket-faul ile bitime 48 saniye kala 63-60 öne geçen Spartans, Collins’in bire bir serbest atışlardan ilkini kaçırarak farkı 1 sayıya indirme şansını kullanamamasıyla birlikte maçı 67-62’lik skorla kazandı.

Normal sezonda rakibini kendi sahasında 75-62’lik skorla geçmeyi başaran Spartans, rakibine rövanşı da vermemiş oldu.

BAŞ AKTÖR
İlk yarıdaki kötü performansının ardından ikinci yarıda ipleri eline alan Kalin Lucas, özellikle de bitime 48 saniye kala takımına basket-faulden 3 sayı kazandırarak karşılaşmanın baş aktörü oldu. Maçı 18 sayı – 7 asist – 4 top çalma ve 2 ribauntla tamamlayan Big Ten’in en değerli oyuncusu, son bölümde çok kritik serbest atışlar kullanmasına rağmen 7/7 ile oynadı.

YARDIMCI OYUNCU
Yarımcı oyuncu unvanını en fazla hak eden Goran Suton’dı kuşkusuz. İlk yarıda 13 sayı geriye düştükleri bölümde bulduğu sayılarla takımını maç içinde tutmayı başaran son sınıf öğrencisi, 20 sayı – 9 ribaunt – 5 top çalmayla salondan ayrıldı.

Ortabatı Grubu’nun en iyi 2 takımı final-four bileti alabilmek için pazar günü karşı karşıya gelecek. Louisville konferansın sürpriz takımı Arizona’yı 39 sayı farkla çok rahat bir şekilde mağlup ederken, Michigan State son şampiyon karşısında oldukça fazla efor sarf etti ve yoruldu.

Spartans’ın Earl Clark, Terrence Williams ve Samardo Samuels önderliğindeki Louisville karşısında işi oldukça zor. Savunması ve takım oyunuyla ön plana çıkan Michigan State’in Detroit’in ev sahipliği yapacağı final four’a uzanabilmesi için Lucas ve Suton’ın dışında skora katkı yapacak sürpriz isimlere ihtiyacı olacak.

Facebook'ta Paylaş

Yorum Yapmak İstermisiniz?

 
Canlı Tv İzle - Canlı Tv İzle