Canlı Tv İzle

Sosyal

TopOfBlogs

Arşiv

Takipçilerimiz

Yazılarım Ücretsiz Mailinde.!

LeBron ı Bostonda Durduramadı

Facebook'ta Paylaş



NBA'de play-off heyecanı dün gece oynanan tek maçla devam etti. Doğu Konferansı 2. tur ilk maçında Cleveland ile Boston Celtics karşı karşıya geldi. Yıldız isim Lebron James'in yıldızlaştığı karşılaşmada Cleveland Boston'u 101-93 yenerek seride 1-0 öne geçti.
Cleveland'da Lebron James 35 sayı kaydederek maçın en skorer ismi olurken performansıyla ayakta alkışlandı. Cleveland'ta 35 sayı, 7 ribaund, 7 asistle maçı bitiren Lebron'u 20 sayı, 6 asistle Mo Williams takip ederken maça ilk 5'te başlayan Shaquille O'Neal sahada kaldığı 19:52'lik süre içerisinde 11 sayıyı takıma kazandırdı. Shaq 4 de ribaund topladı. Cleveland'da bençten gelen Hickson ise 11 sayıyla oynadı.
Boston Celtic'te ise Rajon Rondo'nun sayıları galibiyete yetmedi. Boston Celtic'in en etkili ismi olarak dikkat çeken Rondo 27 sayı atarak takımının en skorer ismi olurken 6 ribaund ve 12 asistle Lebron James'ten sonra maçın yıldızı oldu. Boston'da Rajon Rondo'ya 18 sayı, 10 ribaund, 4 asistle Kevin Garnett eşlik etti. Boston'da ön plana çıkan diğer isimler ise 14 sayıyla Ray Allen ve 13 sayıyla Paul Pierce oldu. Boston'da bençten gelen isimlerin toplamda sadece 12 sayı üretebilmesi ise yenilgide önemli rol oynayan etkenlerden biri olarak gösterildi.

Play-off ilk tur maçlarında Cleveland, Chicago Bulls'u, Boston Celtics de Miami Heat'i geçmişti. Cleveland-Boston serisinin ikinci maçı pazartesiyi salıya bağlayan gece Cleveland'da oynanacak.

LEBRON JAMES'İN BÜYÜK GURURU
Lebron James maçtan önceki açıklamasında, bu sezon da geçen sezonki gibi MVP seçildiğini doğruladı ve ödülü iki sezon üst üste kazanmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

25 yaşındaki Lebron James, bu sezon 29.7 sayı, 7.3 ribaunt ve 8.6 assist ortalamalarıyla takımına büyük katkı yaptı.

James, en az 2 kez art arda MVP seçilen 10. NBA oyuncusu oldu. Daha önce, Bill Russell, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Moses Malone, Larry Bird, Magic Johnson, Michael Jordan, Tim Duncan ve Steve Nash en az 2 sezon art arda MVP seçilmişti. Russel, Chamberlain ve Bird, 3 sezon art arda MVP seçildi.James, açıklamasında 2 kez üst üste MVP seçilerek bu isimlerle bir arada anılmanın gurur verici olduğunu söyledi. Lebron James, ''Doğrusunu söylemek gerekirse bu başarılması zor bir şey. Bireysel olarak bunu yapmak ve sevdiğin bir kentte, sevdiğin takım arkadaşlarının arasında yeteneğini göstermek süper'' dedi.
NBA, henüz Lebron James'in MVP seçilmesiyle ilgili resmi açıklamayı yapmadı. Lebron James, geçen sezon 121 oyun 109'unu alarak MVP seçilmişti.

Facebook'ta Paylaş

Yorum Yapmak İstermisiniz?

 
Canlı Tv İzle - Canlı Tv İzle